Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cukinia smażona w panierce

5.0
(52)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

cukinia 1 szt
jajko 1 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat do panierowania
sól 2 duze szczypty
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Cukinia smażona w panierce

Cukinię myjemy i kroimy w plasterki o grubości 1cm.
Jajko roztrzepujemy widelcem z dwiema dużymi szczyptami soli.

Każdy plaster cukinii zanurzamy w jajku, a następnie panierujemy w bułce tartej.

Smażymy na wolnym ogniu, co jakiś czas przewracając, do czasu aż cukinia będzie miękka (sprawdzamy wbijając widelec) i panierka się zarumieni. Gotowe placuszki układamy na papierowy ręczniku, żeby odsączyć nadmiar tłuszczu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

lara 22.07.2013 14:44
proste i naprawdę dobre
smakoszek 20.07.2013 17:05
lubię taka cukinię
smakowita 07.06.2012 21:47
hmmmm, moja ulubiona
angelika14 09.05.2012 10:48
proste i smaczne po prostu uwielbiam
Małgosia6 10.01.2012 09:41
pycha
Barbara/zuza22_85 24.11.2011 17:56
smaczne
banditka 14.02.2011 07:20
aż chce się lata, ja robie tak baklazany :)
aguus 29.01.2011 14:03
ja również uwielbiam cukinię, ale korzystam z niej tylko w okresie letnim
ewasylwia 29.01.2011 13:45
Oj dawno nie jadłam ale poczekam sobie do lata i wtedy zrobię
PaniMISIOWA 29.01.2011 10:53
Przepraszam za błąd - powinno być \"każdy plaster cukinii\" (zgłaszam do edycji). W podobny sposób przygotowuję bakłażana, stąd ta pomyłka...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak