Kotlety ziemniaczano- mięsne

Kotlety ziemniaczano- mięsne

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ziemniaki

    50-60 dag
  • wieprzowina

    50-60 dag
  • wołowina

    20 dag
  • cebula

    1-2 sztuki
  • mąka ziemniaczana

    1-3 łyżki
  • bułka tarta

    1-3 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ziemniaki umyć i ugotować je w skórce. Mięso zemleć po opłukaniu z obranymi i wystudzonymi ziemniakami oraz cebulami. Przyprawić do smaku, dodać mąkę ziemniaczaną, wymieszać dokładnie i formować kotlety. Obtoczyć je w bułce tartej i smażyć na rozgrzanym tłuszczu z obu stron na złoty kolor.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

RenataZ-et

03.12.2013 23:18
świetnie smakują

IKrakowianka

19.02.2013 22:10
wspaniałe te kotlety

mirosława4

01.08.2012 15:52
ależ apetyczne !

bercik1

06.10.2011 23:03
Fajne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat