Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz z wątróbki

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wątróbka wieprzowa 800 g
pieczarki 300 g
papryka czerwona 1 szt
cebula 2 szt
kostka czosnkowa 1 szt
sól do smaku
pieprz do smaku
olej 5 łyżek
kostka rosołowa 1 szt
mąka ziemniaczana 1 łyżka
woda 1/2 szk
ziele angielskie 2 szt
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
woda 1,5 l
Przyprawa do gulaszu i dań kuchni węgierskiej Prymat 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz z wątróbki

Wątróbkę umyć, osuszyć, pokroić w grubą kostkę i podsmażyć na gorącym oleju.
Pieczarki, cebule i paprykę oczyścić, pokroić dość grubo i kolejno dodawać do wątróbki.
Najpierw podsmażyć cebule, następnie pieczarki a na koniec paprykę.
Gdy wszystkie składniki się podsmażą zalać je wodą i dusić około 10-15 minut.
Mąkę ziemniaczaną rozrobić w 1/3 szk wody i zagęścić sos, zagotować.
Podawać z kaszą, ryżem lub pieczywem i dowolną surówką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Agiatis 11.03.2012 11:47
No proszę na to bym nie wpadła:) - do wypróbowania;)
Sarenka 02.05.2011 21:47
Super podane danie, wątróbkę uwielbiam!
mysza666 29.01.2011 16:19
Rzeczywiście wygląda ładnie. Wątróbkę bardzo lubię, więc patrzę z zachwytem;)
Misiek1 29.01.2011 12:35
oj zjadłoby się tak smacznie wyglądający gulasz

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak