Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlet gyros

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab bez kości 500 g
przyprawa do gyrosa 1 szt
płatki kukurydziane 200 g
mąka 2 łyżki
jaja 3 szt
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlet gyros

Schab umyć, pokroić na kotlety, rozbić je tłuczkiem do mięsa.
Każdy kotlet posypać przyprawą gyros z obu stron i odstawić na 10 minut.
Po tym czasie maczać kotlety w rozmąconych jajkach a następnie panierować w płatkach wymieszanych z mąką.
Smażyć po około 3-4 minuty z każdej strony w zależności od grubości kotletów.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IZABELA29 01.02.2011 12:30
smacznie
anja3107 30.01.2011 20:27
super
ewasylwia 29.01.2011 13:44
zawsze jakaś odmiana do zwykłych kotletów
Dorota59 29.01.2011 11:25
wyglądają apetyczni i pewnie tak smakują

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak