Gotowany szczupak w sosie chrzanowym

Gotowany szczupak w sosie chrzanowym

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gram

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • szczupak

    70 dag
  • cebula

    3-4 sztuki
  • wywar rybny

    400 ml
  • masło

    10 dag
  • chrzan tarty

    3 dag
  • chrzan świeży

    3 dag
  • śmietana

    10 dag
  • wino białe wytrawne

    200 ml
Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

Filety oczyścić i podzielić na porcje. Cebulę posiekać w kosteczkę. W garnku rozpuścić odrobinę masła. Dołożyć cebulę i zeszklić. Wlać wino i je odparować, wlać wywar z ryb, włożyć chrzan i zagotować. Doprawić do smaku. Włożyć szczupaka i gotować około 10 minut na wolnym ogniu pod przykryciem. Wywar przelać do innego garnka, dodać tarty chrzan, śmietanę i resztę masła, zagotować i doprawić do smaku. Rybę podawać polaną sosem.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

RenataZ-et

01.01.2014 20:52
smaczny obiadek

Wafelek2601

30.03.2013 19:41
Szczupak w każdej postaci smakuje wyśmienicie

IKrakowianka

27.08.2012 21:51
super rybka

IZABELA29

22.11.2011 14:24
nie jadłam szczupaka może kiedyś będzie okazja.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat