Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

befsztyk wieprzowo-wołowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone - mieszane 3/4 kg.
jajko 2 szt.
buraczki marynowane 15 dkg
marynata 3 łyżki
cebula 2 szt.
śmietana 4 łyżki
masło 1 łyżka
sól
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: befsztyk wieprzowo-wołowy

cebulę obrać ,posiekać i podsmażyć na złoty kolor,buraczki posiekać,mięso włożyć do miski,dodać cebulę,jajka,buraczki,marynatę oraz śmietanę,doprawić do smaku solą i pieprzem oraz przyprawą do mięsa mielonego i wyrobić na jednolitą masę,formować befsztyki ok.6cm.średnicy i smażyć na oleju po kilka minut z każdej strony.podawać z ziemniakami lub sadzonym jajkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wafelek2601 25.02.2014 12:43
Pyszny obiad
MAR3STA 29.01.2011 17:51
super mięsko;)
ada12302 28.01.2011 23:57
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak