Naleśniki z szynką, serem żółtym i bazylią

Naleśniki z szynką, serem żółtym i bazylią

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • naleśniki

    10 szt
  • szynka gotowana

    10 dkg
  • ser żółty

    15-20 (tarty)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Usmażyć naleśniki według klasycznego przepisu, ale nie zesmażać ich mocno. Następnie kroić szynkę w kostkę, ser zetrzeć na tarce. Układać na środku naleśnika szynkę, ser żółty i bazylię suszoną. Spiąć wykałaczką. Smażyć pod przykryciem na wolnym ogniu, aż ser stopi się w naleśnikach.Można podawać z sosem pomidorowym.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Jolanta40

18.01.2011 23:42
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat