Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa gulaszowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wołowina 1/2 kg.
ziemniaki 6 szt.
papryka czerwona 2 szt.
pomidory krojone z puszki 1/2 puszki
cebula 2 szt.
czosnek 2 ząbki
koncentrat pomidorowy 1 łyżka
smalec 1/2 kost.
bulion
kminek Prymat
sól
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżka
Papryka ostra mielona Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: zupa gulaszowa

cebulę obrać posiekać i podsmażyć na odrobinie smalcu,skropić wodą,dodać słodką paprykę i dusić aż odparuje woda,odłożyć,na reszcie smalcu podsmażyc umytą i pokrojoną w kostkę wołowinę,kiedy się zezłoci,podlac odrobiną bulionu i dodać cebulę,kminek,zmiażdżony czosnek,pomidory z puszki,pokrojoną w kostkę paprykę,sól i pieprz,chwilę przesmażyć i całość zalać bulionem,tak by wszystkie składniki były przykryte i dusić na wolnym ogniu od czsu do czasu podlać bulionem,gdy mięso będzie miękkie,tak 15min.przed końcem gotowania do zupy dodać obrane umyte i pokrojone ziemniaki w kostkę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ola1young 19.01.2014 12:29
tez robimy takie zupy,pycha
Wacław 08.01.2013 10:20
pyszna,moje ulubione smaki :)
Mirka-Ludomila 07.11.2012 08:50
lubię
Seba 04.07.2012 09:22
smaczna
Grazyna0211 10.03.2012 10:57
bardzo smaczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak