Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Biszkopt piaskowy

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 6 szt
mąka tortowa 2/3 szkl
mąka ziemniaczana 2/3 szkl
cukier puder 25 dag
aromat waniliowy 1/2 łyżeczki
proszek do pieczenia 2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Biszkopt piaskowy

Mąki przesiać, wymieszać z proszkiem do pieczenia. Do miski wsypać cukier puder, dodać żółtka i ucierać do białości. Następnie stopniowo dodawać mąki. Białka ubić na sztywną pianę, połączyć z ciastem, dodać aromat i delikatnie wymieszać. Ciasto wlać do przygotowanej formy, wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec około 35 minut w temp 180 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mirosława4 10.01.2014 16:38
piekę podobnie
gacopierz23 14.10.2012 15:52
ładny biszkopt
IlonaAlbertos 23.08.2012 21:21
Super są takie biszkopty, wystarczy krem i ciasto gotowe.
RenataZ-et 17.11.2011 23:27
świetny przepis
Monika193
Monika193 19.09.2011 17:30
super
Justa32 19.09.2011 09:24
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak