Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa rybna-Ucha

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z morszczuka 1 kg
ziemniaki 6 szt.
włoszczyzna 1 pęczek
masło 1 łyżka
natka pietruszki 1/2 pęczka
koperek 1/2 pęczka
sól
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt.
Ziele angielskie całe Prymat 4 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: zupa rybna-Ucha

filet rozmrozić jeśli jest mrożony,opłukać i podzielić na cząstki,ziemniaki i włoszczyznęobrać i pokroić na kawałki,część ułożyć na dnie garnka,na warstwę warzyw położyć rybę i przykryć kolejną warstwą warzyw,dodać masło posiekany koperek i natkę pietruszki oraz przyprawy,zalać wodą tak by całość była przykryta ok.2cm.warstwą,osolić,zupę gotować na małym ogniu przez 30-40min.przed podaniem usunąć zieleninę i przyprawy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wafelek2601 17.07.2011 13:55
ciekawa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak