Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

roladki z serem i szynką

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab 500 gram
szynka kilka plastrów
sól do smaku
pieprz do smaku
masło 2-3 łyźki
jaja 2 sztuki
Bułka tarta klasyczna Prymat do panierki
kostka do sosów 1 sztuka
ser gouda kilka plastry

Przepis i sposób przygotowania na: roladki z serem i szynką

Schab kroimy w plastry,które rozbijamy dość cienko.Oprószamy solą i pieprzem.Na każdy plaster mięsa nakładamy plaster szynki i sera.Ser smarujemy cienką warstwą masła.Zwijamy jak roladki i przekłuwamy wykałaczkami.Panierujemy w jajku i tartej bułce i obsmażamy na patelni.Przekładamy do garnka podlewamy dwiema szklankami wody z kostką do sosów i dusimy pod przykryciem na małym ogniu az wytworzony sosik zgęstnieje.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

monika154 09.09.2011 07:49
smaczne
cukiereczek 31.03.2011 09:40
dokładnie roladki są wspaniałe
Agnieszka_B 29.01.2011 10:17
apetyczne roladki:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak