Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kluseczki twarozkowe

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mąka 1 szklanka
jaja 2 sztuki
cukier drobny 1 łyżka
sól 1 szczypta
woda letnia wg. uznania
twarożek 3 (śmietankowy)

Przepis i sposób przygotowania na: kluseczki twarozkowe

Jaja ucieramy z twarożkiem,cukrem i szczypta soli.Powoli wsypujemy makę i ucieramy.Ja robie to łyżką,wtedy najlepiej mozna sprawdzic konsystencje ciasta.Jagby było za gęste to dolewamy troszkę wody.Dokładnie wymieszane ciasto na kluski,nabieramy na czubek łyżki i powoli wpuszczamy do gotujacej sie wody,robimy tak z pozostałym ciastem.Gotujemy około 2-3 minut od wypłynięcia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

cukiereczek 31.03.2011 09:41
ja bym polała syropem owocowym i zjadła ze smakiem

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak