Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babka z białek

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cukier 1 i 3/4 szklanki
mąka 3 szklanki
białko 7-8 szt
masło rozpuszczone 1 szklanka
mleko 3/4 szklanki
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
cukier waniliowy 1 opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: Babka z białek

Białka ubić na sztywną pianę, dosypywać sukcesywnie cukier i ubijać dalej, dodać margarynę rozpuszczoną, proszek do pieczenia z mąką, cukier waniliowy. Wlać całą masę do blachy keksowej wysmarowanej tłuszczem i posypanej bułką tartą. Piec w temp.180stopni.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pigila
pigila 03.05.2011 21:55
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak