Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Filet z kurczaka panierowany w mące

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filet z kurczaka 2 szt
marchew 2 szt
pietruszka 1 szt
por 1 szt
jajko 2 szt
mąka 1 szkl
sól do smaku
Pieprz czarny ziarnisty Prymat 7 ziaren

Przepis i sposób przygotowania na: Filet z kurczaka panierowany w mące

Filety z kurczaka włożyć do wrzącej osolonej wody. Dodać warzywa, pieprz i gotować do miękkości. Gdy mięso jest miękkie, wyjąć, oprószyć mąką, zanurzyć w roztrzepanym jajku i jeszcze raz obtoczyć w mące. Zrumienić ze wszystkich stron na rozgrzanej oliwie. Podawać z ziemniakami i surówką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gacopierz23 13.10.2012 15:43
smaczny i soczysty
Monika193
Monika193 04.11.2011 16:11
pyszne
Iwona51
Iwona51 21.05.2011 19:22
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak