Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaron z pieczarkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron 30 dag
pieczarki 50 dag
masło 3 łyżki
szynka gotowana 15 dag
natka pietruszki 2 łyżki
jajko 3 szt
cebula 1 szt
sól do smaku
pieprz do smaku
tłuszcz do formy

Przepis i sposób przygotowania na: Makaron z pieczarkami

Makaron ugotować w osolonej wodzie. W rondlu rozgrzać masło, zrumienić posiekaną cebulę, dodać pokrojone pieczarki i dusić około 10 minut. Makaron wymieszać z żółtkami i ubitą pianą z białek, przyprawić do smaku pieprzem. Połowę makaronu włożyć do naczynia zaroodpornego wysmarowanego tłuszczem. Na makaron wyłożyć pieczarki i pokrojoną w kostkę szynkę, przykryć resztą makaronu. Wstawić do nagrzanego piekarnika i zapiec. Podawać posypane natką pietruszki, z dodatkiem sosu i sałaty.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 09.09.2013 19:55
Prosty i smaczny.
gacopierz23 12.10.2012 20:40
dobry na dzisiejszy obiad
m1monika 01.05.2012 13:39
pyszne są takie dania
Wafelek2601 06.07.2011 11:33
uwielbiam taki makaron

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak