Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zapiekana pierś z kurczaka

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filet z kurczaka podwójny 1
pieczarki 200g
papryka czerwona 1
ser żółty 100g
śmietana
zupa 1 pieczarkowa

Przepis i sposób przygotowania na: zapiekana pierś z kurczaka

Pierś z kurczaka rozkrajamy i układamy na dnie naczynia do zapiekanie, mieso posypujemy skrojonymi w plastry pieczarkami, na pieczarki sypiemy skrojoną w slupki papryke. Zalewamy w ten sposób zupą: Mieszamy w garnku pół szklanki śmietany ze szklanką wody i gotujemy 5 min. na średnim ogniu. Tym zalewamy naszą potrawę i układamy na wierzch plastry żółtego sera. Zamykamy. Wstawiamy do nagrzanego na 180 stopni piekarnika. Pieczemy ok. 30 min.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kanu83 01.04.2011 13:20
swietna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak