Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

faszerowane ziemniaki

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 10 sztuk
ząbek czosnku 1 sztuka
kiełbasa 10 dag
jajko 2 sztuki
kminek

Przepis i sposób przygotowania na: faszerowane ziemniaki

Ziemniaki umyć i gotować w mundurkach ok. 20 minut z dodatkiem kminku. Osączyć z wody, ostudzić, ściąć wierzch z jednej strony, łyżką wydrylować środek ziemniaka. Z pozostałych wyżej wymienionych produktów przygotować farsz, napełnić nim wdrożone ziemniaki. Tak przygotowane ziemniaki owiną folia i piec w piekarniku przez ok. 20 minut.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak