Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zraziki z mięsa gotowanego

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso 80 g
bułka 20 g
cebula 30 g
jajko 2 sztuki
margaryna 5 g
tłuszcz 10 g
Bułka tarta klasyczna Prymat 20 g
sól
inne przyprawy

Przepis i sposób przygotowania na: zraziki z mięsa gotowanego

Bułkę namoczyć w wodzie. Mięso gotowane i bułkę wyciśniętą zemleć. Cebulę pokroić w kostkę i usmażyć na margarynie- dodać ją do zmielonej masy, dodać też jaja i przyprawy- wyrobić. Z powstałej masy formować zraziki, obtaczać w tartej bułce i smażyć na dobrze rozgrzanym tłuszczu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Seba 05.05.2011 12:37
fajny pomysł
maciek7 24.03.2011 20:29
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak