Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bydyń z manny i dyni

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

dynia 1 kg
mleko 1/2 litra
masło 1/4 kostki
jaja 3 sztuki
cukier 15 dkg
skórka z cytryny
cukier waniliowy 1 opakowanie
sól do smaku
tlłuszcz do formy
Bułka tarta klasyczna Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Bydyń z manny i dyni

Pokrojoną dynię zalać wrzątkiem i ugotować. Przetrzeć przez sito. Dodać mleko, ponownie zagotować, wsypać kaszę i ugotować. Z żółtek, kaszy, cukru, skórki cytrynowej, cukru waniliowego oraz ubitej piany z białek przygotować masę
, wymieszać. Masę przelać do wysmarowanej i wysypanej bułką formy, zamknąć, gotować. Podawać gorące.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak