Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gołąbki z boczkiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta 8 liści
ryż 100 g
boczek parzony 30 dag
jajko 1 szt.
pieprz do smaku
bulion 1 kostka

Przepis i sposób przygotowania na: Gołąbki z boczkiem

Liście kapusty sparzyć. Ugotować ryż na półmiękko (6 minut). Boczek pokroić w kostke i zesmażyć na patelni, połaczyć z ryżem, jajkiem, doprawić. Zawijać w liście. Układać na patelni grillowej, przyrumienić z obu stron bez tłuszczu, podlać bulionem i dusić pod przykryciem, obracając około 1 godziny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

KasiaK90 11.11.2011 18:47
takie inne..:)
KasiaK90 11.11.2011 18:47
takie inne..:)
ziutula
ziutula 08.03.2011 08:02
smacznego.....
pacpaw 29.01.2011 00:34
z boczkiem jeszcze nie miałem przyjemności spróbować
krzyniu1984 28.01.2011 18:00
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak