Kminkowe ciastka

Kminkowe ciastka

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    1 kilogram
  • margaryna

    300 gram
  • drożdże świeże

    80 gram
  • cukier

    1 łyżka
  • kminek

    do smaku
  • białko

    1 szt
  • mleko

    1/4 szklanki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Margarynę posiekać na stolnicy, przesiać mąkę i szczyptę soli. Drożdże rozkruszyć, posypać cukrem i polać ciepłym mlekiem. Połączyć wszystko razem i zagnieść ciasto. rozwałkowywać ciasto na wałeczki o średnicy 0,5 cm, układać na papierze do pieczenia na blasze, smarować jajkiem roztrzepanym i posypywać kminkiem. Piec na złoty kolor.
Dobry dodatek do piwa lub zup.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

sylwiachmiel

02.08.2010 06:33
moze upieke....

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat