Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

KOTLECIKI RYBNE KOLOROWE

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filet z mintaja 4 sztuki / około 400g
kukurydza łyżka
koperek 2 gałązki
marchewka 1 mała
masło do smażenia
Bułka tarta klasyczna Prymat do obtoczenia

Przepis i sposób przygotowania na: KOTLECIKI RYBNE KOLOROWE

Filety z mintaja jeżeli były mrożone- rozmrozić i dokładnie odsączyć aby nie były mokre.
Zmiksować blenderem. Dodać kukurydzę posiekaną, koperek posiekany oraz ugotowaną drobniutko pokrojoną marchewkę. Doprawić przyprawą do ryb Prymat i wszystko wymieszać. Uformować kotleciki i obsypać delikatnie bułka tartą.
Jeśli masa nie będzie się chciała dobrze zlepić można dodać trochę bułki tartej do środka.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bami 11.04.2011 15:21
Jakie fajne! :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak