Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

udka panierowane

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

udka kurczaka 4 sztuki
woda 3 litry
sól do smkau
mleko 100 mililitrów
włoszczyzna 300 gram
bułka tarta pikantna 300 gram
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: udka panierowane

wodę gotujemy do wody dodajemy sól, i udka , gotujemy 30 minut dodajemy pokroioną włoszczyznę. Gotujemy jeszcze 20 minut, Udka wyjmujemy z rosołu, maczamy w mleku i wbułce tartej, smażymy na złoty kolor , mozna podawać z frytkami

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jagódka77 09.11.2014 13:51
pyszne danie
kiziolek201 13.07.2011 11:08
To coś dla mnie
Kate131 22.02.2011 07:25
lubię udka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak