Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa pieczarkowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 30 dag
bulion warzywny 1 l
śmietana 1/2 szkl
mąka 1 lyżka
sól do smaku
koperek 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa pieczarkowa

Pieczarki umyć, pokroić w plasterki, włożyć do wywaru warzywnego i gotować około 15 minut. Następnie śmietanę wymieszać z mąka, dodać do zupy, zagotować. Przyprawić do smaku. Podawać z makaronem lub z ziemniakami. Posypać posiekanym koperkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

olkaaa 21.03.2013 07:33
już dawno nie robiłam
Ewelina38 29.01.2013 20:11
pyszna zupka.... ja zawsze podaję z makaronem, tak lubimy najbardziej :)
romanrafal
romanrafal 05.01.2013 14:55
pyszna zupka
gacopierz23 07.10.2012 13:08
lubię taką
IlonaAlbertos 04.08.2012 22:12
Uwielbiam pieczarkową.
m1monika 22.04.2012 15:57
lubię zupę pieczarkową :-)
mirosława4 21.10.2011 18:42
smaczna
Monika193
Monika193 29.08.2011 23:53
pyszna
Wafelek2601 21.05.2011 15:16
smaczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak