Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

bigos

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

łopatka bez kości 1 kg
cebula 1-2
ziele angielskie 4-6 sztuk
Liść laurowy suszony Prymat 4-6 sztuk
kapusta kiszona 2 kg

Przepis i sposób przygotowania na: bigos

Łopatkę pokroić w kostkę i podsmażyć na oleju następnie przełożyć ją do większego garnuszka podlać wodą i dusić. Dodać do niej pokrojoną w kostkę i podsmażoną cebulkę oraz pokrojoną kapustę kiszoną. Dodać listek, ziele jeśli jest potrzeba to podlać wodą i gotować na małym ogniu. doprawić do smaku solą i pieprzem. Pod koniec gotowania możemy również dodać odrobinę suszonego majeranku i kminku. Bigos najlepiej smakuje kiedy się go gotuje na małym ogniu przez kilka dni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kate131 24.09.2011 10:38
dawno nie jadlam
Damian19 02.02.2011 07:28
domowy bigos najlepszy :)
Ewelina45 30.01.2011 15:06
pycha
aginaa 28.01.2011 17:29
smacznie wyglada
bami 28.01.2011 15:38
Wygląda smacznie! :)
pawel6 28.01.2011 15:22
uwielbiam bigos \"domowej roboty\"

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak