Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

buraczany syrop

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

burak duży 1 szt.
cukier

Przepis i sposób przygotowania na: buraczany syrop

Buraka umyj, odetnij jego górną część. Łyżeczką wydrąż część miąższu, a w powstałe wgłębienie wsyp cukier. Aby syrop zaczął szybciej powstawać, warto lekko podgrzać warzywo na palniku. Wydzielający się sok można dodawać do herbaty zamiast cukru, dolewać do ciast lub używać do mięs zamiast miodu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agata1722
agata1722 10.05.2011 10:59
pomysłowe i przydatne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak