Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pomidory nadziewane

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pomidory 6 szt
mięso wieprzowe pieczone 20 dag
jajko 1 szt
cebula 1 szt
masło 1 lyżka
śmietana 2 lyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
kajzerka 1 szt
ser żółty 3 (tarty)

Przepis i sposób przygotowania na: Pomidory nadziewane

Bułkę namoczyć w wodzie, odcisnąć. Cebulę drobno posiekać, zrumienić na maśle. Mięso wraz z bulką zemleć w maszynce, dodać jajko, śmietanę, cebulę, wymieszać. Przyprawić do smaku solą i pieprzem. Pomidory umyć, odciąć wierzchołki, wydrążyć. Napełnić przygotowanym nadzieniem, posypać serem, ułożyć na blaszce i zapiec w nagrzanym piekarniku. Podawać z ziemniakami i surówką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

olkaaa 21.03.2013 07:33
bardzo lubię
romanrafal
romanrafal 02.02.2013 08:54
bardzo dobre
IlonaAlbertos 09.11.2012 21:59
Fajny pomysł na pomidorki :)
gacopierz23 05.10.2012 19:36
ekstra
Rybciia 21.06.2012 10:21
fajne :-)
ankaryba 01.06.2012 11:30
super!!!
Motorek 28.03.2012 09:44
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak