Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

cepeliny z mięsem

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 1 kg
jajko 1 szt.
sól
wołowina 20 dag
wieprzowina 10 dag
cebula biała 1 szt.
olej 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: cepeliny z mięsem

3/4 ziemniaków obierz, zetrzyj, odciśnij. Pozostałe ziemniaki ugotuj w mundurkach. Obierz, zmiel.
Mięso ugotuj, osącz, ostudź, przepuść przez maszynkę do mielenia. Wymieszaj z przesmażoną na oleju cebulą i jajkiem, dopraw do smaku.
Ziemniaki wymieszaj z jajkiem i solą do smaku. Z ciasta formuj duże placki. nadziewaj je farszem, formuj duże owalne kluski. Gotuj je ok. 25 minut w osolonym wrzątku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dorotka0000025 10.03.2012 13:12
pycha
jeta72 24.07.2011 19:21
pycha
MAŁGORZATA79 11.02.2011 15:28
smaczne
Dorota59 28.01.2011 14:10
oj ślinka leci-pyszności

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak