Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jabłka z bitą śmietaną

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jabłka 6 szt
cukier 2 lyżki
truskawki 20 dag
śmietanka 1 szkl
rum 50 ml
cukier puder 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Jabłka z bitą śmietaną

Jabłka obrać przekroić na połówki, usunąć gniazda nasienne. Dwie szklanki wody z cukrem zagotować, włożyć połówki jabłek, wlać rum i chwilę gotować. Gdy jabłka zmiękną, odstawić i pozostawić w płynie do ostudzenia. Śmietankę ubić z cukrem pudrem, dodać zmiksowane truskawki, wymieszać. Jabłka wyjąć, osączyć, ułożyć na półmisku i napełnić śmietaną. Podawać zchłodzone.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 08.06.2013 21:41
Smaczny deser.
gacopierz23 04.10.2012 16:51
świetny deser
jeta72 16.05.2012 13:04
pychotka!!!
Iwona51
Iwona51 02.01.2012 10:44
pycha
bami 28.01.2011 15:40
Pyszny deser! :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak