Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Nalewka węgierkowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

śliwki węgierki 1 kg
wódka 2 szklanki
spirytus 2 szklanki
suszone śliwki 4
rodzynki 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Nalewka węgierkowa

Śliwki wydrylować. Wymieszać z rodzynkami i suszonymi śliwkami. Wsypać do słoja. Wlać wódkę i spirytus. Po czym odstawić na miesiąc. Po tym czasie płyn rozlać do butelek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak