Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Keks

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 30 dag
jaja 6 szt
cukier puder 25 dag
margaryna 30 dag
bakalie 30 dag
spirytus 2 łyżki
proszek do pieczenia 1,5 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Keks

Margarynę utrzeć z cukrem i żółtkami na puszysta masę, dodać mąkę (1 łyżke zostawić do opruszenia bakali) proszek do pieczenia spirytus bakalie i wszystko wymieszać. Ubić piana na sztywno i dodać do ciasta, delikatnie mieszać i przełożyć do formy. piec ponad godziną Najlepsza foremka 35cm długa i 12 cm szeroka.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak