Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fasola ze śiwkami suszonymi

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasola 35 dkg
tłuszcz 2 łyżki
mąka 2 łyżki
boczek 15 dkg
śliwki suszone 15 dkg
karmal 1 łyżka
sól do smaku
cukier do smaku
Majeranek suszony Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Fasola ze śiwkami suszonymi

Fasolę wcześniej namoczyć,nasępnie ugotować ,pod koniec gotowania włożyć namoczone poprzedniego dnia śliwki,boczek pokroić w kostkę ,zasmażyć razem z tłuszczem i cebulką pokrojoną w kostkę ,zrobić zasmażkę , podprawić nią fasolę i zagotować ,dodać do potrawy karmel,cukier, sól do smaku oraz majeranek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MAR3STA 07.02.2011 18:55
smaczne;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak