Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

baranina z rusztu

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

baranina 80 dag
cebula 2 szt.
ocet winny 2 łyżki
olej 2 łyżki
Liść laurowy suszony Prymat
ziele angielskie
szałwia
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: baranina z rusztu

Mięso obrać z błon, pokroić w większą kostkę. cebule obrać, wypłukać pokroić w ćwiartki. Z oliwy i octu zrobić marynatę- zalać baraninę, dobrze wymieszać. Ułożyć mięso w misce przekładając cebulą, doprawiając sola i pieprzem. Dodać liść laurowy i ziele angielskie. Pozostawić na dobę w chłodnym miejscu. Po tym czasie mięso nadziać na rożen przekładając cebulą i w trakcie pieczenia polewać marynatą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Aniunia773 20.04.2011 10:53
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak