Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Naleśniki z bakaliami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cukier puder 2 łyżki
twaróg 30 dag
śmietana 4 łyżki
jajko 2 szt
cukier
rodzynki 5 dag
orzechy włoskie 5 dag
olej

Przepis i sposób przygotowania na: Naleśniki z bakaliami

Ciasto wymieszaj z łyżką cukru pudru i łyżką oleju. Rodzynki opłucz, namocz w ciepłej wodzie, osącz. Orzechy posiekaj. Żaroodporne naczynie natłuść olejem. Na patelni usmaż cienkie naleśniki. Twaróg zmiksuj z żółtkami, śmietaanką i 4 łyżkami cukru. Połącz z pianą z białek, rodzynkami i orzechami. Naleśniki smaruj masą, zwijaj w rulony. Układaj jeden obok drugiego w żaroodpornym naczyniu. Piecz ok. 25 min. w temp. 200 st. C. Oprósz cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak