Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Przystawka z placków ziemniaczanych z łososiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 1/2 kg
cebula 1 szt
jajko 1 szt
mąka pszenna 1 łyżka
olej do smażenia
cytryna 1 szt
sól do smaku
pieprz do smaku
koperek
wędzony łosoś 20 (w plastrach)
serek homogenizowany 1 (naturalny)

Przepis i sposób przygotowania na: Przystawka z placków ziemniaczanych z łososiem

Ziemniaki i cebulę obrać, umyć i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Masę odstawić na ok 5 minut - po tym czasie wylać ostrożnie zgromadzony sok. Do masy dodać jajko, mąkę, sól i pieprz - wymieszać. Rozgrzać olej i smażyć placki ziemniaczane. Po usmażeniu, osączyć je papierowymi ręcznikami. Cytrynę podzielić na cząstki - z jednej wycisnąć sok i połączyć go z serkiem homogenizowanym. Posiekać 1/4 pęczka koperka i dodać do serka razem z pieprzem i solą - dokładnie wymieszać. Plastry łososia smarować dosyć grubo serkiem homogenizowanym, zawijać w rulon i kłaśc na plackach ziemniaczanych. Na wierzchu ułożyć gałązki koperku.
Można podawać z cząstkami cytryny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Małgorzata106 07.04.2011 19:34
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak