Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa z mrożonki warzywnej z pulpetami

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mieszanka warzywna
mielonka wieprzowa 1 puszka
masło 1 łyżka
czosnek 2 ząbki
kasza manna 1 łyżka
jajko 1 szt.
sól
pieprz
natka pietruszki

Przepis i sposób przygotowania na: zupa z mrożonki warzywnej z pulpetami

Zagotować litr wody, wsypać warzywa, posolić do smaku, dodać tłuszcz, gotować. Mielonkę pokroić, połączyć z kaszą, jajkiem i czosnkiem. Masę przyprawić, dodać siekaną natkę- wymieszać. Z masy formować pulpeciki, włożyć do zupy, gotować chwilę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pawelek180844 28.05.2012 14:30
super
Zoso 25.04.2012 21:53
smaczna zupa
Marybeth
Marybeth 13.11.2011 11:08
ciekawe
Marybeth
Marybeth 13.11.2011 11:08
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak