Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos z parówkami

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

parówki 0,5 kg
pieczarki 0,5 kg
cebula 2 szt
koncentrat pomidorowy 0,5 słoiczka
mąka 1 łyzka
ser żółty 20 dag
papryka mielona
sól
pieprz
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Sos z parówkami

Cebulę pokroić w kostkę i zarumienienić na oleju. Gdy sie podrumieni wlać wodę (ok 2 szklanki) oraz koncentrat pomidorowy i przyprawy do smaku. Pieczarki pokroić w plasterk,i dusić na oleju przez 10 minut i dodać do cebuli. Parówki pokrój w plasterki i wrzuć do sosu. Zagęścić mąką. Wyłożyć na talerze i posypać startym żółtym serem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pani Domu 06.12.2013 11:46
fajne, niedrogie danie
Ania67 06.07.2011 10:10
Moje smaki:)
Marzena34 01.06.2011 20:30
fajne
Motorek 29.04.2011 12:23
ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak