Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Czekolada na gorąco

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mleko 0,5 l
czekolada gorzka 0,5 tabliczki
kakao 3 łyżki
cukier wanilinowy
Goździki całe Prymat
amaretto 0,5 szklanki
cynamon szczypta
pieprz szczypta
cukier do smaku
miód do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Czekolada na gorąco

Zagotować mleko razem z przyprawami i rozdrobnioną czekoladą. Gdy mleko się zagotuje, dodaj pozostałe składniki, czyli amaretto, cukier i miód oraz kakao.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Malinka 28.01.2014 12:35
Taką czekoladę to ja rozumiem :)
fotoviderek 25.11.2013 07:23
Pyszna, rozgrzewająca czekolada :)
Ada-Gaba 08.02.2013 07:07
na zimne wieczory extra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak