Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mięso gęsi duszone w kapuście

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Udka gęsi 4 szt
tłuszcz 1 łyżka
cebula 1 szt
koncentrat pomidorowy 1 łyżka
kapusta kwaszona 45 dkg
sól do smaku
majeranek do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Mięso gęsi duszone w kapuście

Mięso podzielić na mniejsze kawałki,posolić,oprószyć mąką,obrumienić z dodatkiem cebuli,podsmażone mięso podlać wodą,pogotować,a następnie dodać kapustę i razem gotować do miękkości,podprawić zasmażką z tłuszczu i mąki,dodać koncentrat pomidorowy,podawać z ziemniakami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ania67 16.07.2011 20:12
super
MAR3STA 16.02.2011 18:49
nie miałam okazji jeść gęsiego mięsa;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak