Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tosty francuskie z bananem i masłem orzechowym

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

chleb tostowy 4 kromki
jajko 1 szt.
mleko 1 łyżka
masło orzechowe
masło czekoladowe
banan 1/2 szt.
olej
masło

Przepis i sposób przygotowania na: Tosty francuskie z bananem i masłem orzechowym

Z 4 kromek chleba tostowegookroić skórki, posmarować cienko z obu stron masłem orzechowym lub czekoladowym, obłożyć plasterkami banana (po 5 szt na jeden sandwich). Złożyć i dobrze docisnąć. Jajo dobrze wymieszać z mlekiem. Na patelni rozgrzać 2 łyżki oleju z dodatkiem łyżki masła. Kanapki zanurzyć w jaju, uwzględniając także brzegi. Smażyć z obu stron na złocisto-brązowy kolor. Przekroić na trójkąty. Można też podać z syropem klonowym lub miodem

* Masło musi być w temp pokojowej - łatwo się rozsmaruje.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewa104 07.08.2011 14:10
Bardzo apetycznie wyglądają.Zdjęcie pełna profeska.
Małgorzata113 28.01.2011 09:45
świetny przepis
suzana 28.01.2011 08:40
super!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak