Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Romantyczna rukola z podsmażaną polentą

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kasza kukurydziana 4 łyżki
woda 1 szkl
sól
oliwa 3 łyżki
czosnek 1 ząbek
pistacje 1/2 szkl
mandarynka 1 szt
salami 3 plastry
rukola 2 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: Romantyczna rukola z podsmażaną polentą

Przygotowanie polenty: Wodę osolić i zagotować. Powolutku wsypać kaszkę cały czas mieszając. Masę gotować aż zacznie odstawać od garnka. Odstawić do stężenia.
Kaszę pokroić w kostkę. Na patelni rozgrzać trochę oliwy i zeszklić na niej posiekany czosnek. Dodać kostkę z kaszy i zarumienić ją.
W salaterce umieścić opłukaną rukolę. Skropić oliwą z oliwek.
Dodać podsmażoną polentę, łuskane pistacje, podzieloną na części mandarynkę i serduszka wycięte z salami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

alaaa 22.04.2011 00:19
smaczne
Gosia32
Gosia32 08.02.2011 09:44
apetyczne:}
halinka1011 28.01.2011 10:17
świetny przepis
aguus 28.01.2011 08:51
ciekawy pomysł
suzana 28.01.2011 08:41
super!
Sylwia88 28.01.2011 08:02
apetyczne wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak