Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pizza z ricottą, brokułem i czerwoną cebulą

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mąka 200 g
drożdże 20 g
oliwa 3 łyżki
brokuł kilka różyczek
cebula czerwona 1/2 szt
ricotta 100 g
sól
woda 1/2 (ciepła)

Przepis i sposób przygotowania na: Pizza z ricottą, brokułem i czerwoną cebulą

Mąkę, drożdże, wodę i oliwę, pół łyżeczki soli wymieszać. Wyrobić gładkie ciasto. Odstawić na ok 20 min do wyrośnięcia.
Rozwałkować cienko ciasto i upiec w 180st ok 15-20min.
Brokuła ugotować w wodzie lub na parze.
Ricottę osolić i posmarować nią pizzę. Posypać piórkami cebuli i położyć kilka różyczek brokuła.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

caralajna 26.02.2014 18:51
fajna, dziś robiłam podobną. pycha.
halinka1011 28.01.2011 10:16
świetny przepis
suzana 28.01.2011 08:41
pychota!
Sylwia88 28.01.2011 08:01
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak