Potrawka z serc drobiowych

Potrawka z serc drobiowych

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • serca

    60 dag
  • pieczarki

    20 dag
  • włoszczyzna

    1/2 porcji
  • olej

    2 łyżki
  • masło

    1 łyżka
  • mąka

    1 łyżka
  • Przyprawa do drobiu

    zioła
  • natka pietruszki

    posiekana
  • cytryny

    1 plaster
  • sól

  • pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Serca starannie oczyścić z tłuszczu,włożyć do wrzącej wody, dodać włoszczyznę, osolić i gotować na wolnym ogniu. Miękkie serca wyjąć, ostudzić, przekroić na połówki.Warzywa pokroić w słupki.
Pieczarki posiekać, podsmażyć na łyżce oleju, dodać masło , a gdy się stopi wsypać mąkę.
Rozprowadzić zasmażkę zimnym wywarem z serc, zagotować, włożyć serca, warzywa, cytrynę doprawić ziołami, solą i pieprzem.Przełożyć potrawkę do salaterki i posypać zieleniną.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (30)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Aannkaa82

31.10.2013 18:25
Oj nie pamietam nawet kiedy ostatni raz jadłam serduszka, chyba jako dziecko, muszę to zmienic bo Twój przepis bardzo mi sie podoba :)

Ela15

06.10.2013 08:50
bardzo smaczna

joanna77

12.09.2013 22:12
urozmaicona potrawka

Łukasz15

17.08.2013 10:30
Bardzo dobra

m1monika

07.07.2013 23:42
mi smakuje :-)

Alex_M

01.06.2013 11:41
lubie serduszka :) taki obiad na pewno by mi smakowal :)

IwonaKa

06.05.2013 10:44
pyszna potrawka,lubię serduszka

ONY_za_kare

15.04.2013 16:33
pyszna potrawka !

wiola333

25.01.2013 19:22
mniam

gacopierz23

16.11.2012 20:43
dobra

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat