Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Morelówka

2.0
(5)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

morele bez skórki 2 szklanki
spirytus 1 litr
cukier 3 szklanki
pestki moreli 5 szt
woda 2 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Morelówka

Cukier wymieszać ze szklanką wody i zagotować. Wrzucić do rondla z syropem morele, oraz potłuczone pestki moreli zagotowujemy i odstawiamy na noc w chłodne miejsce.
W dniu następnym przecedzamy przez sito owoce i pestki, wlewamy do słoika powstałą ciecz i dolewamy spirytus, oraz 2 szklanki mineralnej wody, odstawić na 3 m-ce w chłodne miejsce.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

anja3107 20.12.2010 16:34
super
gośka 21.06.2010 08:41
mniam:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak