Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Uszka z grzybami

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 1 kg
jajko 1 szt
woda 1 szklanka
grzyby suszone 4 dag
pieczarki 1/2 kg
cebula 1 szt
masło 2 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Uszka z grzybami

Suszone grzyby namoczyć na kilka godzin, następnie ugotować. Na maśle podsmażyć posiekaną cebulę, dodać utarte na tarce o dużych otworach pieczarki, ugotowane i drobno posiekane suszone grzyby. Wszystko razem smażyć aż do odparowania wody. Przyprawić do smaku solą i pieprzem. Z mąki, jajka i 1 szklanki ciepłej wody zagnieść ciasto. Następnie rozwałkować, pokroić w kwadraty. Na każdy kawałek ciasta nałożyć łyżeczką farsz, złożyć po przekątnej i zlepiać uszka. Ugotować w osolonej wodzie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

olkaaa 20.11.2012 09:15
po prostu pycha!
IlonaAlbertos 30.10.2012 13:00
Zapachniało Świętami. Już nie mogę się doczekać tych uszek :)
gacopierz23 27.09.2012 13:03
moja rodzina pochłonie każdą ilość :)
Iwona51
Iwona51 30.12.2011 09:59
smaczne
evita0007 15.07.2011 17:37
bardzo smaczny przepis :-)
Monika193
Monika193 28.01.2011 00:30
pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak