Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Polędwiczka po chińsku

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

polędwica wieprzowa 600 gr
Przyprawa do dań kuchni chińskiej Prymat 1 łyżeczka
koncentrat pomidorowy 1 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku
warzywa mrożone 350 (na patelnię)

Przepis i sposób przygotowania na: Polędwiczka po chińsku

Polędwicę okroiłam w słupki.Obsypałam niewielką ilością soli ipierzu i obsmażyłam na patelni.Wsypałam zamrożona mieszanke warzyw chińskich.Przykryłam pokrywką i dusiłam na wolnym ogniu,uzupełniajac odparowany płyn.Gdy warzywa zmiekły,posypałam łyżeczką przyprawy i wlałam rozpuszczony w gorącej wodzie kocentrat pomidorowy.Poddusiłam i podałam z ryżem .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agata1722
agata1722 17.04.2011 10:58
uwielbiam
cukiereczek 31.03.2011 09:42
Lubię to
ewasylwia 28.01.2011 10:52
takie jedzenie lubię
Nina7 28.01.2011 09:36
często przyrządzam mięso na sposób chiński, ale zazwyczaj jest to drób - koniecznie muszę wypróbować z wieprzowiną

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak