Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Racuchy serowe

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki ugotowane 50 dag
jajko 2 szt
cukier puder 2 łyżki
mąka 10 dag
rodzynki 5 dag
otarta skórka z cytryny 1 łyżeczka
sól do smaku
cukier 2 łyżki
cukier wanilinowy 2 łyżeczki
tłuszcz do smażenia
twaróg 35 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Racuchy serowe

Ugotowane zimne ziemniaki i ser przepuścić przez maszynkę. Dodać makę, cukier, skórkę z cytryny, sól,jajka, rodzynki i szybko zarobić ciasto. Uformować 12 racuszków, smażyć z obu stron na złoty kolor. Podawać posypane cukrem pudrem i cukrem waniliowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 12.04.2013 11:50
Takich racuszków nie robiłam. Apetyczne połączenie.
olkaaa 22.01.2013 08:03
dawno już nie jadłam
gacopierz23 25.09.2012 13:22
uwielbiam
m1monika 14.06.2012 23:46
pyszne
m1monika 14.06.2012 23:46
pyszne
cooleczka 13.03.2012 11:03
robiłam takie, ale bez dodatku ziemniaków, tylko z gotowaną marchewką
mirosława4 02.06.2011 23:32
smaczniutkie
Wafelek2601 17.05.2011 17:41
Ale pyszne te Twoje racuszki
Dorota59 28.01.2011 00:17
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak