Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekanka z ryżem, porem i piersią kurczaka

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

piersi z kurczaka 2 sztuki
por (białe części) 2 sztuki
ryż 2 szkl
sól do smaku
pieprz do smaku
przyprawa uniwersalna Kucharek do smaku
Zalewa:
woda 4,5 szkl
margaryna 1/2 kostki
ketczup 5 łyżek
czosnek ząbki 2
cukier do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekanka z ryżem, porem i piersią kurczaka

Piersi z kurczaka umyć i osuszyć. Pora obrać i pokroić w plasterki. Piersi z kurczaka pokroić w kostki, nastepnie przyprawić je przyprawami i wstawić do lodówki. W międzyczasie przygotować zalewę: do rondelka wlać wodę, włożyć margarynę, pokrojone w małą kostkę ząbki czosnku, przyprawy i ketczup. Gotować na małym ogniu, aż masło się rozpuści. Rozgrzać patelnię z dodtakiem oleju i przysmażyć na niej pora. Do naczynie żaroodpornego wsypać surowy ryż,pora, nastepnie dodać pokrojone miso z kurczaka. Na samym końcu zalać gorącą zalewą. Piec w piekarniku około 1 godziny w 200 C.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Mariola21 28.01.2011 11:53
Dziękuje:)
Misiek1 28.01.2011 10:22
apetyczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak