Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajka faszerowane

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 6 szt
śmietana 2 łyżki
masło 1 łyżeczka
cebula 1 szt
seler 1/2 szt
chrzan 1 łyżeczka
szczypiorek usiekany w/g uznania
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Jajka faszerowane

Jajka ugotować na twardo,ostudzić,obrać,pokroić na połówki,przysmażyć masło z cebulką,utrzeć żółtka ,dodać obrany pokrojony, i ugotowany seler ,wymieszać to razem z masłem,z cebulką oraz ze śmietaną,chrzanem i szczypiorkiem,do smaku osolić,nałożyć farsz do skorupek ,posypać tartą bułką i osmażyc na maśle.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak