Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bita śmietana z dżemem i jabłkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

śnieżka 1 szt
mleko 3\\4 szkl
dżem malinowy
kakao szczypta
ptasie mleczko do dekoracji
jabłka 2 małe

Przepis i sposób przygotowania na: Bita śmietana z dżemem i jabłkami

Do wysokiej miski wsypujemy Śnieżkę i zalewamy mlekiem.Ubijamy mikserem na najwyższych obrotach ok. 4-5 minut.Następnie wsypujemy szczyptę kakao.
Dodajemy dżem, umyte, obrane i pokrojone w grubą kostkę jabłka, i mieszamy.
Całość powinna mieć jasno-różowawy kolor.Przekładamy do małych miseczek
Dekorujemy kostką ptasiego mleczka i wstawiamy do lodówki na ok.15 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak